Birthesminde

Familien på Birthesminde inviterer indenfor på gården til en hyggelig dag på landet. Her kan du, familien og vennerne se gårdens gamle racegrise, de sortbrogede og uldgrisen, da vi helt ekstraordinært åbner op for, at alle kan gå en tur gennem foldene.

Vector Smart Object1
Adresse
Tempelvej 14
4390 Vipperød
Vector Smart Object1
Værter
Maria og Kent
Vector Smart Object1
Tidspunkt
Lørdag 10.00 - 15.00
Vector Smart Object1

Det kan du opleve

 • Besøg foldene med grise
 • Kom med ud og fyld grisenes mudderhuller op med vand sammen med bonden
 • Køb kaffe, kage og kolde drikke
 • Lav snobrød, gril din egen pølse og hyg ved bålet
 • Tag en snak med bonden om økologi og livet som selvstændig landmand
 • Besøg vores hyggelige gårdbutik og køb gårdens kød med hjem
 • Bliv klogere på, hvordan du kan være med til at sikre rent grundvand

Program for dagen

Lørdag d. 31. august 2019

 • kl. 10.00

  Gården åbner. Kaffe og kagen er klar

 • kl. 10.30

  Grisenes mudderhuller fyldes med vand

 • kl. 12.00

  Guidet rundvisning med bonden - vi går en tur rundt på foldene

 • kl. 15.00

  Farvel og tak for i dag

Gårdbeskrivelse

Familiegården Birthesminde ligger i det naturskønne område i bunden af Isefjorden mellem Roskilde og Holbæk. Her bor hele fire generationer under samme tag.

På Birthesminde avles omkring 150 bevaringsværdige sortbrogede Danske Landracegrise og Ungarske Uldgrise, der går på marken og i skoven hos deres familie fra fødsel til slagtning. På gården er der også køer og gæs.

 

Helhedstanke bag vores produktion
Vores sortbrogede Landracegrise og Ungarske Uldgrise lever et liv under åben himmel på grisens præmisser. Vi driver landbrug uden unødig medicin, haleklipning og næsering for at sikre det rene produkt og høj dyrevelfærd. Helhedstanken kommer også til udtryk i vores daglige arbejde med grisene. Dyrene fodres med flere typer restprodukter fra andre lokale fødevarevirksomheder. Restprodukter, som vi mennesker ikke spiser. De får mask fra det lokale Herslev Bryghus, klid som er et restprodukt Mølleriet på Østagergård og grøntsagsskræller. Både Birthesminde, Herslev Bryghus og Østagergård er med i det lokale cirkulære arbejde ”En del af Herslev”, hvor små produktioner hjælper hinanden med at sikre en holdbar og lokalforankret fødevareproduktion. Samtidig sørger det for, at alle ressourcer bliver udnyttet så godt som muligt.  

 

 

Praktisk info: Der går tog fra København til Vipperød station, hvor der kører bus videre til Arnakke. Alternativt kan man gå turen fra stationen på ca. to kilometer.

 

Smag gårdens egne produkter

Smag på smagsprøver i vores gårdbutik med et stort udvalg af gårdens egne produkter. Vi bager dejlige kager, har varm kaffe på kanden og kolde drikke fra skurvognen. Køb også en bålgrillet pølse eller snobrød med lækkert tilbehør.

Gårdens dyr

Grise
Høns og æg
Kødkvæg
Ænder og gæs
Høstmarked høst billede
31-1 aug.-sep.

Økologisk Høstmarked

Oplev hvor dyrene bor og grønsagerne gror, når økologiske landmænd inviterer inden for til Økologisk Høstmarked. Her kan du gå på opdagelse i dit lokale madlandskab, når naturen i sensommeren kvitterer med en overflod af lækre, økologiske råvarer, der er produceret uden brug sprøjtemidler.

 • 84 værter i hele landet
 • 31. august – 1. september
 • kl. 10.00 – 17.00
Læs mere på Facebook

Andre værter tæt på

Filtre

Vis handicapvenlige værter
Vis værter med gode cykelforhold
Vis værter hvor der kan købes mad
Vis værter med dyr

Se liste med værter nær dig